0
 • No products in the cart.

 • 0
 • No products in the cart.

 • Wat we doen

  Wat we doen

  De basis voor ons unieke aanbod epoxy kunst vormt de toepassing van “fluid art”, een vorm van abstracte kunst welke gebruik maakt van vloeibare stoffen die geschikt zijn om te gieten.

  My Precious Originals maakt hierbinnen gebruik van een hoogwaardige kwaliteit 2-componenten epoxyhars in hoogglans uitvoering welke in de voorbereiding op het gietproces wordt gemixt met luxe kleurpigmenten.

  Gietproces

  Nadat alle basisproducten grondig zijn voorbehandeld en waterpas geplaatst in onze stofvrije omgeving giet ik de epoxy-mixen over of in de basisproducten; ook voorzie ik ze eventueel van leuke extraatjes als glitters, natuurstenen, gedroogde bloemen, bladgoud en dergelijke.

  Met een palletmes en een brander laat ik de mixen vervolgens als een abstract geheel in elkaar overvloeien tot het gewenste resultaat is bereikt; het bijgevoegde filmpje geeft een leuke impressie!

  Vervolgens moeten de producten 72 uur uitharden voordat ze nog een eventuele nabewerking krijgen (o.a. schuren, monteren en inoliën van producten).

  En natuurlijk gaat onze epoxy kunst daarna op de foto, zetten we ze in de schijnwerpers via onze socials (FB, Insta, Pinterest) en komen ze beschikbaar in onze webshop & winkel!

  Basismaterialen

  Voor onze epoxyhars hebben we na uitgebreid onderzoek gekozen voor het merk

  (https://www.artresin.com). Zij leveren een zeer hoge kwaliteit epoxyhars welke vrij is van schadelijke stoffen (volledig geschikt voor algemeen thuisgebruik en voedselveilig);

  Verder biedt deze epoxyhars de beste UV stabiliteit tegen vergeling en, niet onbelangrijk, de hoogste doorzichtigheid en glansgraad voor de mooiste werken!

  De kleurpigmenten betrekken we van enkele zorgvuldig geselecteerde leveranciers; ook hier hebben we na veelvuldig uitproberen gekozen voor de beste en meest fraaie beschikbare oplossingen op de markt.

  Gebruiks- en verzorgingsinstructies

  Doordat onze epoxyhars volledig vrij is van schadelijke verharders kan de toplaag iets krasgevoeliger zijn, houdt hier rekening mee tijdens het gebruik; om je epoxylaag in optimale conditie te houden volstaat regelmatige schoonmaak met een glasreiniger(doekje) en nadrogen met een zacht, niet pluizend doekje (bijvoorbeeld een microvezel doekje); stof kun je verder het beste verwijderen met een stofwisdoekje.

  Voor het onderhoud van onze houten producten gebruiken we druivenpitolie; dit dringt diep door in het hout en zorgt er daardoor voor dat het hout niet uitdroogt; ook behoudt het hout hiermee zijn natuurlijke uitstraling, en een bijkomend voordeel, het is volledig natuurlijk en gewoon verkrijgbaar in de supermarkt! Behandel je producten afhankelijk van gebruik om de aantal maanden met deze olie om ze in topconditie te houden.

  Let verder op met direct zonlicht en reinig je houten producten alleen met heet water en eventueel afwasmiddel, maar nooit in de vaatwasser.

  Share via: